Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Litva“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Litva.

Národní park Kurská Kosa - přírodní poklad Litvy

Národní park Kurská Kosa - přírodní poklad Litvy

V západní Litvě se na hranicích s Ruskem rozkládá jedinečný a velmi křehký přírodní poklad – poloostrov Kurská kosa, zvaný někdy také „Litevská Sahara“. Jde o pás písečných dun vymodelovaných větrem a časem, který je jednoznačným klenotem tohoto krátkého pobřeží.

celý článek

 

Šiauliai a Hora křížů

Šiauliai a Hora křížů

Ve vnitrozemí Litvy se rozkládá město s krkolomným názvem Šiauliai, které je čtvrtým největším městem v zemi. Stojí jakoby ve stínu proslulého Křížového vrchu, který leží asi 10 km od něj a je nejvýznamnější poutní místem Litvy. Kopec ozdoben tisíci kříži nejrozmanitějších velikostí a tvarů, které sem dali lidé z celého světa.

celý článek

 

Přírodní park delty Nemunasu – litevské Benátky

Přírodní park delty Nemunasu – litevské Benátky

Nemunas je nejdelší řekou Litvy, jejím územím protéká v délce 475 kilometrů. Divoká a krásná krajina její delty je ve skutečnosti bažinatým shlukem ostrovů, jež se rozkládají na ploše 30 tisíc hektarů. Od roku 1992 je toto území chráněno pod názvem Přírodní park delty Nemunasu.

celý článek

 

Nida – litevská Sahara

Nida – litevská Sahara

V západní Litvě se na poloostrově Kurská kosa rozkládá staromódní rybářské městečko Nida, které je ze všech stran obklopeno nádhernou přírodou. Také z toho důvodu je vyhledávaným turistickým letoviskem. I když zde trvale žije jen okolo 2000 obyvatel, během hlavní sezóny bývá Nida každoročně zaplavena až 50 tisíci turisty.

celý článek

 

Palanga – oblíbené letovisko Litevců

Palanga – oblíbené letovisko Litevců

Palanga rozkládající se v západní části Litvy je nejvýznamnějším prázdninovým letoviskem v zemi, současně město funguje také jako klimatické a balneologické lázně situované na břehu Baltského moře. Město se pyšní nekonečnými písečnými plážemi, pozoruhodným muzeem jantaru a krásným botanickým parkem.

celý článek

 

Klaipėda – návštěva v dávném Memelu

Klaipėda – návštěva v dávném Memelu

Na západě Litvy se na březích řeky Danė, která zde ústí do Kurské laguny, rozkládá dvousettisícové město Klaipėda. Je branou ke krásné přírodě Kurské kosy, ale zároveň také třetím největším městem v zemi. Stalo se tak významným průmyslovým střediskem a mezinárodním přístavem zajišťujícím spojení s Německem, Dánskem a Švédskem.

celý článek

 

Kaunas

Kaunas

Moderní a pulzující Kaunas je se svými 416 tisíci obyvateli druhým největším městem v Litvě a stal se také kulturním i průmyslovým centrem stejnojmenného kraje. V povědomí lidí je Kaunas zakořeněn jako bašta postsovětské mafie, má však také řadu předností, které lákají turisty ze všech koutů Evropy.

celý článek

 

Aukštaitský národní park

Aukštaitský národní park

Aukštaitský národní park je nejstarším a nejoblíbenějším litevským přírodním pokladem. Na ploše 400 km2 se rozkládá nedotčený zelený ráj plný hlubokých lesů a modrých jezer, který dodává této v minulosti pohanské zemi neobyčejné kouzlo.

celý článek

 

Druskininkai

Druskininkai

Malebné lázeňské městečko Druskininkai rozkládající se na samotném jihu Litvy je nejstarším a nejproslulejším letoviskem v zemi. Zdejší minerální prameny byly vyhledávány a často navštěvovány již v 19. století a lidé i dnes věří, že jim pomohou vyléčit všechny možné i nemožné zdravotní neduhy.

celý článek

 

Vilnius - město kostelů

Vilnius - město kostelů

Na rovině u soutoku řek Neris a Vilnia se rozkládá litevská metropole Vilnius. Je to okouzlující a uhrančivé barokní město s neopakovatelnou atmosférou. Jeho historické centrum bylo pro svou jedinečnost zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Kurská kosa

Kurská kosa

Mezi Ruskem a Litvou se nachází poloostrov Kurská kosa, na kterém najdeme jedinečný národní park s písečnými dunami. Tento písečný most dlouhý 180 km je v Rusku nazýván Kuršskaja kosa a v Litvě Kuršių nerija. Kurská kosa je také zajímavým geomorfologickým útvarem ležícím na pobřeží Baltského moře.

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko